maandag 9 september 2019

Nieuwe bushoudersorganisatie VOSOV dreigt regering al met rechtszaak

'Dit is machtsmisbruik van de regering om niet met ons te praten'


De nieuwe bushoudersorganisatie Coöperatieve Vereniging voor de Ontwikkeling van Surinaams Openbaar Vervoer (VOSOV ) is nog steeds niet uitgenodigd door de overheid om te praten over de belangen van de bushouders. De vereniging heeft in juli per brief aan het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) gevraagd om ontvangen te worden. 

'Er wordt willekeur toegepast, terwijl wij een deel van burgers vertegenwoordigen die ook wensen en grieven hebben. Dit is machtsmisbruik van de regering om niet met ons te praten', zegt VOSOV-adviseur Anand Biharie vandaag, maandag 9 september 2019 in de Ware Tijd.

Hij stelt dat het ministerie, te rekenen vanaf vandaag, tien dagen de gelegenheid krijgt om de belangenorganisatie uit te nodigen. 'Als dat niet gebeurt, kan het een rechtszaak aan zijn broek krijgen. We zullen afdwingen van de rechter om het ministerie op te dragen om met ons te praten', zegt Biharie.

'Er wordt hierdoor geen gezag getoond door overheid, maar er wordt geëtaleerd dat ze macht heeft en dat is ook het geval in de kwestie van VOSOV', meent hij.

In augustus zei VOSOV-voorzitter Suraj Sahadew-Lall, dat 361 bushouders zich hebben aangesloten bij de nieuwe organisatie. 'Het gaat niet om een actiegroep, maar om een organisatie die rechtspersoonlijkheid bezit en veel bushouders zijn bij ons aangesloten.' Hij verwacht dat de VOSOV binnenkort ontvangen wordt.

De vereniging streeft onder andere naar nieuwe tarieven. 'Het gaat nu om een maatschappelijk probleem, en ik hoop niet dat het een politiek probleem wordt, omdat de wil bij de overheid dan niet aanwezig zal zijn om de tarieven aan te passen', zegt Sahadew-Lall.

Minister Vijay Chotkan van OWT&C was niet bereikbaar voor commentaar. Joyce Blokland-Wijnstein, directrice Transport en Communicatie bij het ministerie van OWT&C, bevestigde eerder dat de brief van de VOSOV ontvangen is. Zij stelde dat de Particuliere Lijnbushoudersorganisatie de gesprekspartner is van het departement.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten