maandag 9 september 2019

Ministerie van RGB werkt hard aan inlopen achterstanden bij afhandelen grondaanvragen

'Regering is elke dag bezig na te gaan hoe wij die achterstand kunnen inlopen'


Minister Lekram Soerdjan van Ruimtelijke ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) zegt, dat de regering zich voortdurend inzet voor het oplossen van het huisvestingsvraagstuk. 'De regering is continu en elke dag bezig om na te gaan hoe wij die achterstand kunnen inlopen', zegt de minister, aldus het ministerie vandaag, maandag 9 september 2019.

Hij doelt op het inlopen van achterstanden bij het afhandelen van grondaanvragen van burgers. Soerdjan noemt verder huizenbouw en verkavelingsprojecten die bijna elke dag aan de orde zijn op regeringsniveau. Van Nickerie tot en met Marowijne en van het zuiden tot en met het noorden van Suriname is de regering continu bezig om in deze basislevensbehoefte van burgers te voorzien.

Er wordt niet alleen moeite gedaan om lopende huizenbouwprojecten te doen opleveren, maar ook om nieuwe projecten te initiëren om bij steeds meer burgers de woningnood te lichten. 'Grond is een basis voor ontwikkeling. Elke regering heeft de taak om deze ontwikkeling te stimuleren. Ik kan u de garantie geven dat deze regering dit met meer aandacht en inzet doet.'

De minister heeft zaterdag bij de uitgifte van 134 grondpapieren op het districtscommissariaat Paramaribo Noord-Oost, burgers toegesproken. Zij hebben in aanwezigheid van First Lady Ingrid Waldring-Bouterse, minister Soerdjan, districtscommissaris Mike Nerkust en andere overheidsvertegenwoordigers hun grondpapieren ontvangen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten