maandag 9 september 2019

Luchtvaartdienst komt terug op besluit inzake vliegen van '9 Aviation' naar de Tafelberg

(ron foto: De West)
Veel vraagtekens en onduidelijkheid rond vliegen naar Tafelberg


De West schrijft zaterdag 7 september 2019, dat de Surinaamse Luchtvaartdienst haar besluit met betrekking tot het vliegen naar de Tafelberg heeft teruggedraaid. In mei wist De West de hand te leggen op een brief waaruit bleek, dat alleen luchtvaartmaatschappij '9 Aviation' beheersdaden mag uitoefenen op de Tafelberg en dat Gum Air en Blue Wings eerst toestemming van dit nieuwe bedrijf moeten hebben om te vliegen naar de Tafelberg. 

Greg Gummels van Gum Air bevestigt desgevraagd, dat het besluit terug is gedraaid. Hij geeft aan, dat er recent nog een vlucht voor de UNDP (United Nations Development Programme,) en binnenkort voor het Nationaal Leger wordt uitgevoerd naar de Tafelberg en dat de toestemming gewoon aan de luchtvaartdienst is gedaan.

Hij verklaart dat Gum Air tot op heden nog steeds niet weet waarom de luchtvaartdienst met een dergelijk besluit was gekomen. Indien andere luchtvaartmaatschappijen wilden vliegen naar de Tafelberg, dan zouden zij toestemming moeten vragen aan '9 Aviation'.

Het besluit heeft voor heel veel geruchten gezorgd in de samenleving. Maar, vanuit de instanties nooit klaarheid gekomen in deze zaak. Er worden alleen maar chartervluchten uitgevoerd naar de Tafelberg.

Gummels zegt, dat toeristen niet vaak kiezen voor de Tafelberg, omdat bij regen de air strip drassig wordt, met als gevolg dat er niet geland/opgestegen kan worden met het vliegtuig. Hierdoor zijn toeristen vaak genoodzaakt langer te blijven, waardoor hun schema in het gedrang komt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten