vrijdag 23 augustus 2019

Manager beveiligingsbedrijf Professsional Private Security hoofdverdachte beroving eigen bedrijf

Hoofdverdachte is zoon kolonel Nationaal Leger die ook eigenaar is van een securitybedrijf

Manager en - ook aangehouden - echtgenote doen na beroving exorbitante uitgaven...


De politie is volgens de Ware Tijd van vandaag, vrijdag 23 augustus 2019, hard op weg om klaarheid te brengen in de recente roofoverval oo het beveiligingsbedrijf Professsional Private Security (PPS).  Bij de beroving op 10 augustus werden drie personeelsleden overrompeld en gekneveld. De daders gingen ervandoor met een dienstvuurwapen en een groot bedrag in vreemde valuta. Een aantal verdachten is aangehouden en in verzekering gesteld, meldde de politie afgelopen woensdag. 

R.C. (27), Operations Manager bij PPS, zouals hoofdverdachte worden aangemerkt en is ookgearresteerd. Deze medewerker was tevens Manager Waardetransporten.

Het voorlopig onderzoek in deze zaak bracht verder aan het licht, dat C. zoon is van een kolonel bij het Nationaal Leger die ook eigenaar is van een securitybedrijf.

Rechercheurs hebben vastgesteld, dat de daders toegang kregen tot het gebouw van PPS, omdat ze gebruikt hebben gemaakt van de toegangsbadge van hoofdverdachte C. 'Wanneer er met de badge wordt geswiped verschijnt de naam van de houder in het beveiligingssysteem. Op die manier is C. in beeld gebracht als verdachte', zegt 'een bron'.

De reservesleutel van de kluis die tijdens de kraak werd leeggehaald is teruggevonden in het slot van de kluis. Deze sleutel was in beheer bij C. L.-S. J. (27), echtgenote van C., is ook aangehouden als verdachte, omdat uit het onderzoek is gebleken, dat het echtpaar daags na de roof verschillende kostbare goederen heeft gekocht, waaronder een alarminstallatie en grote LED-flatscreentelevisietoestellen. Ook is een Toyota Harrier gekocht voor een bedrag van 12.750 US dollar contant.

Advocate Maureen Nibte die het echtpaar juridisch bijstaat, bevestigt enkel dat de voornoemde verdachten haar cliënten zijn. Zij hebben verklaard niet betrokken te zijn bij het misdrijf. Het enige dat Nibte verder kwijt wil, is dat een PPS-uniform dat volgens de politie bij de roof is gebruikt, in beslag genomen is bij haar cliënt.

Ze geeft aan dat de politie nog bezig is met het onderzoek, en dat ze het resultaat afwacht. De politie had eerder bekendgemaakt dat naast het echtpaar ook A.C. (33) en S.T. (25) in verzekering zijn gesteld. Met het gestolen geld zouden de daders, aldus de politie, auto's en elektronische apparaten hebben aangeschaft. De goederen, een som geld alsook het vuistvuurwapen dat weggenomen was tijdens de beroving zijn bij de arrestaties in beslag genomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten