dinsdag 20 augustus 2019

Jezuïeten lanceren bewustmakingscampagne voor Amazone

Latijns-Amerikaanse jezuïeten willen inheemsen in Amazonewoud bewust maken van gevaren voor hun milieu


Via een onlineplatform proberen jezuïeten de duurzaamheid van hun sociale werk in het Amazonegebied te waarborgen en Red Eclesial Panamazónica (REPAM), het Kerkelijke Netwerk voor het Amazonewoud, te ondersteunen.

Latijns-Amerikaanse jezuïeten hebben een campagne opgestart waarmee ze inheemse gemeenschappen die in het Amazonewoud wonen bewust willen maken van de gevaren voor hun milieu.

De campagne Déjate Abrazar (dejateabrazar.org) heeft een drievoudig doel:
de aandacht vestigen op de belangrijkste problemen van de Amazoneregio,
het werk van de jezuïeten in de regio onder de aandacht brengen en
fondsen verzamelen voor plaatselijke projecten van de jezuïeten.

Met het initiatief om de ecologische duurzaamheid en rechten van inheemse Amazonevolkeren te beschermen, willen de jezuïeten, in het vooruitzicht van de bijzondere bisschoppensynode over de Amazone in oktober in Rome, de onverschilligheid tegenover de regio doorbreken.

Ze ondersteunen ook de inzet van Red Eclesial Panamazónica (REPAM), het Kerkelijke Netwerk voor het Amazonewoud. Dat publiceerde begin dit jaar nog een rapport waarin de bezetting van land van inheemse volkeren, de nefaste gevolgen van de olie-, gas- en mijnbouwprojecten en de betreurenswaardige levensomstandigheden van inheemsen in Brazilië, Bolivia, Peru, Colombia, Ecuador, Venezuela en Guyana worden aangeklaagd.


(Suriname Mirror/Vaticannews.va/Kerknet/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten