vrijdag 12 juli 2019

Zuid-Koreaans consortium wint deal van $ 30 miljoen voor bouw nieuwe internationale luchthaven in Peru

480.000 Vierkante meter grote luchthaven moet toegangspoort tot Machu Picchu worden

Korea Airports Corporation sluit ook een overeenkomst voor de exploitatie van Manta Airport in Ecuador tot 2050


Een Zuid-Koreaans consortium onder leiding van Korea Airports Corporation (KAC) heeft een deal van $ 30 miljoen gewonnen om het project te beheren voor de bouw van een nieuwe internationale luchthaven in Peru, zo meldt Business Korea. Het team zal het werk leiden op Chinchero International Airport, nabij de voormalige Inca-hoofdstad Cuzco. 

Wanneer het in 2024 wordt geopend, heeft het een enkele 4 kilometer lange landingsbaan en een capaciteit van maximaal 5,7 miljoen passagiers per jaar.

Het consortium is verantwoordelijk voor de projectlevering, inclusief selectie van bouwbedrijven, contractbeheer, kwaliteitsinspectie, ontwerpcontrole en inbedrijfstelling.

KAC werd door de Peruaanse regering aangewezen als de voorkeursbieder om toezicht te houden op het $ 600 miljoen project, dat de Alejandro Velasco Astete International Airport zal vervangen.

 De 480.000 vierkante meter grote luchthaven zal de toegangspoort tot Machu Picchu zijn, een van de meest populaire toeristische attracties ter wereld, en zal meer directe vluchten mogelijk maken. Echter, om deze reden is het tegengewerkt door archeologen en lokale activisten die beweren dat het de Inca-resten zal beschadigen.

KAC heeft ook een overeenkomst gesloten voor de exploitatie van Manta Airport in Ecuador tot 2050. Momenteel wordt de passagiersterminal van de luchthaven gerepareerd na het lijden van aardbevingsschade. Wanneer de reconstructie in 2020 voltooid is, zal KAC een bedrijf voor speciale doeleinden oprichten en de luchthaven 30 jaar lang van 2021 tot 2050 exploiteren.

(Suriname Mirror/Global Construction Review/Business Korea)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten