zaterdag 15 juni 2019

Wijnaldum: 'Ik ben niet hier gekomen voor problemen of politieke dingen'

'Ik schaar me helemaal achter de statement van Clarence'


'Ik ben niet hier gekomen voor problemen of politieke dingen, maar om mijn successen met Suriname te delen', zei Liverpool FC-middenvelder Georginio Wijnaldum zaterdagmiddag 15 juni 2019 tijdens een persconferentie in Hotel Torarica. Hij reageerde daarmee kort op een gelekt privégesprek tussen hem en Clarence Seedorf. Mede op basis van hun onderhoud besloot Wijnaldum af te zien van de decoratie die zondagmiddag in Coronie was gepland. 

'Ik schaar me helemaal achter de statement van Clarence', aldus Wijnaldum, die aangaf veel te bespreken met Seedorf.


De persoonlijke gesprekken tussen hem en Seedorf zijn op een of andere wijze uitgelekt. Seedorf is een idool voor Wijnaldum, een voorbeeldfiguur, grote steun en toeverlaat. Enkele jaren geleden heeft president Bouterse Seedorf op het kabinet gedecoreerd. Hij werd benoemd tot ‘Drager van het Groot Lint in de Ere Orde van de Gele Ster van de Republiek Suriname’. President Ronald Venetiaan had Seedorf eerder in 2007 benoemd tot Commandeur in de Ere Orde van de Gele Ster. In Nederland draagt Seedorf sinds 2011 de titel van ‘Ridder in de Orde van Oranje Nassau’.

Wijnaldum onderstreepte zijn liefde voor het land. 'Mijn oma woont op Flora en ik heb altijd daar geslapen. Ik heb het altijd naar mijn zin gehad. Het was een heel mooie tijd en sindsdien ben ik blij om hier te zijn. Het is gewoon een land waar ik me thuis voel ... en het weer is goed.'

De Liverpool-middenvelder, die aangaf ook een steentje bij te willen dragen aan de ontwikkeling van Surinamers, had voor zaterdag bezoeken gepland aan Stichting Mijnzorg, die hiv-besmette kinderen opvangt, Stichting Lotjeshuis en het Parelhuis. Voor die kinderen heeft hij spullen meegenomen.

De 28-jarige voetballer is tijdens de persconferentie ingegaan op verschillende vragen over zijn voetballoopbaan en de behaalde successen. Hij is ingenomen met zijn carrière en kijkt uit naar meer triomfen. 'Maar, het belangrijkste is te genieten ervan', aldus Wijnaldum.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten