zaterdag 15 juni 2019

Fotokwaliteit e-ID laat veel te wensen over

Gezichtsopname niet heel helder te zien


Volgens het Dagblad Suriname van vrijdag 14 juni 2019 laat de fotokwaliteit van de nieuwe elektronische identiteitskaart (e-ID) veel te wensen over. Ten opzichte van de oude ID, waar de gezichtsopname heel helder te zien is, is dat helaas niet het geval bij de e-ID. Dit werd onlangs gerapporteerd aan het dagblad. 

Het ministerie van Binnenlandse Zaken (BiZa) had enige tijd geleden meegedeeld, dat de gezichtsopname van de houder aan instructies is gebonden en dat dit een belangrijk onderdeel vormt van de ID- kaart. Zo is het niet toegestaan om onder andere met piercingssieraden op het gezicht, zware make-up, blote schouders en mouwloze kleding te verschijnen. Hierdoor verwachten burgers een mooie, goede foto op de ID. Dit viel echter tegen voor een burger die na een hele rompslomp (lange rijen/meerdere keren langskomen op CBB-kantoor) een e-ID met een nogal donkere foto in handen kreeg.

Dat het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) haar logistieke zaken op orde heeft, is dus zeer wenselijk.

De e-ID werd overigens op 18 maart 2019 gelanceerd, waarvan de ID-Kaartenwet op 21 december 2018 is aangenomen in De Nationale Assemblee. Het is een investering van 9.7 miljoen Amerikaanse dollar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten