maandag 15 april 2019

Minister Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen wordt per 1 juni vervangen door Sergio Akiemboto, Grassalco-directeur

Dodson: 'Als de president mij gaat vervangen, dan is dat op mijn eigen verzoek'


Minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) wordt per 1 juni vervangen door Sergio Akiemboto, algemeen directeur van staatsmijnbouwbedrijf NV Grassalco. Akiemboto is onlangs ook gekozen in het bestuur van de Nationale Democratische Partij (NDP) als ondervoorzitter. Dit meldt Starnieuws vanmiddag, maandag 15 april 2019.

Dodson wil niet ingaan op deze kwestie. 'Het is de president die het prerogatief heeft om ministers te benoemen en te ontslaan.'

Hij zegt evenwel in de Ware Tijd, dat mocht dat worden besloten zulks komt op eigen verzoek. Aan de president heeft hij recentelijk een aantal zaken voorgehouden waar hij het niet mee eens is. De minister heeft aan president Desi Bouterse gezegd, dat mochten die zaken worden doorgedrukt, hij dan vervangen wenst worden.

'Als de president mij gaat vervangen, dan is dat op mijn eigen verzoek, maar tot nu toe heeft hij me niets gezegd', aldus Dodson. De bewindsman wil niet aangeven wat hem dwarszit. 'Het was een one-on-one gesprek met de president, waarbij ik hem enkele zaken heb voorgehouden, maar daarover zal ik niet uitwijden.'

Van een goed ingevoerde bron verneemt de redactie van de Ware Tijd, dat Dodson niet geassocieerd wil worden met komende ontwikkelingen die te maken hebben met het vertrek van Alcoa/Suralco. Hij wenst als minister ook geen verantwoordelijkheid daarvoor te dragen.

Geroezemoes over vervanging van ministers is al enige tijd gaande. Er worden namen genoemd van nog drie ministers die zullen worden vervangen. Dit zal vermoedelijk gebeuren nadat de begrotingsbehandeling achter de rug is.

Minister Lekhram Soerdjan van Landbouw, Veeteelt en Visserij heeft zijn portefeuille ingediend bij president Bouterse. Hij heeft echter te horen gekregen dat hij zijn ontslagbrief nog moet aanhouden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten