maandag 15 april 2019

Autoriteiten op luchthaven Aruba houden reiziger uit Suriname aan met 827.000 euro cash

Man pendelde vaak tussen Suriname en de VS met grote hoeveelheden cash

(Bron foto's: Openbaar Ministerie Aruba)


Een reiziger op de internationale luchthaven Koningin Reina Beatrix Aruba vanuit Suriname op doorreis naar Miami (VS) is vrijdag aangehouden. Het was de autoriteiten opgevallen, dat de man vaak tussen Suriname en de VS pendelde met grote hoeveelheden cash, aldus maandag 15 april 2019 het Openbaar Ministerie Aruba. De reiziger had afgelopen vrijdag ruim 827.000 euro bij zich. 

Naar aanleiding van een Nederlands rechtshulpverzoek heeft het Integrale Afpakteam Aruba in samenwerking met onder meer de Grenspolitie het geld in beslag genomen.

Al het geld dat in beslag wordt genomen komt in beginsel ten goede van het Criminaliteitsbestrijdingsfonds. Gelden uit het fonds worden aangewend ter bevordering van de bestrijding van criminaliteit. Daarmee komen de opbrengsten van het Afpakteam dus rechtsreeks ten goede van Aruba. Het Afpakteam wil hieraan ook op zichtbare wijze haar bijdrage leveren.

Het Afpakteam is een samenwerkingsverband van het Openbaar Ministerie (OM), het Korps Politie Aruba (KPA), de Douane, het Fiscale inlichtingen- en opsporingsteam (F.i.o.t.) van het Departamento di Impuesto (DIMP), de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD), de Koninklijke Marechaussee (KMar), de Kustwacht Steunpunt Aruba, het Meldpunt Ongebruikelijke Transacties (Meldpunt), en het Recherche Samenwerkingsteam (RST).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten