donderdag 4 april 2019

Leraar van LBO Brokopondo sleept leerlinge over schoolplein...

Volgens in opspraak geraakte leraar geeft video op social media 'vertekend beeld'...


Leraar Urvin W. van LBO Brokopondo heeft een leerlinge die een ander maandag met een stoel te lijf wilde gaan, van het leslokaal gesleept naar het midden van het schoolerf. Het hoofd van de inspectie Voortgezet Onderwijs voor Junioren (VOJ), Milton Top, zegt dat het ministerie maatregelen zal treffen tegen de leraar. Wat deze inhouden, wil hij niet kwijt, zo schrijft de Ware Tijd vandaag, donderdag 4 april 2019.

Vanuit kringen binnen de school wordt vernomen dat de leraar wordt ontslagen.

De leraar beweert, dat hij met zijn actie erger heeft kunnen voorkomen, omdat de 16-jarige scholiere niet tot bedaren te krijgen was. Op dat moment was hij de enige onderwijsgevende in de buurt van de kemphanen. Op een bepaald moment leek het alsof de leerlinge in trance raakte; zij bleef op haar rivaal afgaan.

Op social media circuleert een filmpje waarin te zien is hoe de scholiere door de leraar over het erf wordt getrokken:



Urvin W. betreurt het, dat de video een vertekend beeld geeft doordat niet het volledige incident te zien is. Hij maakt zich behoorlijk zorgen over het gedrag van de leerlingen van LBO Brokopondo.

Moeder Rosita Pansa is niet te spreken over het gebeuren en heeft haar relaas gedaan bij het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. De leerlinge en de leraar zijn gehoord door het ministerie.

'Ik keur het af dat m'n kind heeft gevochten op school, maar dat mag geen reden voor de leraar zijn haar deze behandeling te geven', zegt Pansa. Overigens was het niet de eerste keer dat de leraar optreedt tegen leerlingen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten