zondag 14 april 2019

Giovanni Griffith ten grave gedragen

'Het is niet Giovanni die hier in de kist ligt, wij herkennen hem niet, zo erg is hij toegetakeld'

(Bron foto: Starnieuws)

Het afscheid en de begrafenis van Giovanni Griffith, die 24 maart in strafinrichting Hazard overleed na zware mishandeling door gevangenbewaarders, was gisteren 'bijzonder emotioneel', zo schrijft Starnieuws vandaag, zondag 14 april 2019. 

Familie, vrienden en kennissen spraken vol afschuw over de vele littekens op zijn lichaam. Zijn broer Michael had foto's gemaakt in het mortuarium en via Facebook wereldkundig gemaakt. Op de foto's is duidelijk te zien ,dat Griffith zwaar is mishandeld door penitentiaire ambtenaren.

Achttien personen, onder wie ook directeur van Hazard, Ricardo Palmtak, zijn inmiddels gearresteerd en ingesloten.

Griffith werd dood binnengebracht op de Spoedeisende Hulp van het Mungra Medisch Centrum. De politie werd hierna ingeschakeld.

Familie en vrienden willen dat gerechtigheid moet plaatsvinden. Zij spreken hun afschuw uit over het barbaarse optreden van de penitentiaire ambtenaren en leidinggevenden. Door de foto's te publiceren, moet de wereld zien op welke manier er tekeer is gegaan tegen een weerloze gedetineerde.

'Het is niet Giovanni die hier in de kist ligt. Wij herkennen hem niet, zo erg is hij toegetakeld', aldus  een familielid. Mensen hebben niet genoeg woorden om hun afschuw uit te drukken over het gebeurde. 'Hij is gemarteld en vermoord.' De uitvaart werd een aanklacht...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten