zaterdag 16 maart 2019

Voetganger (47) door personenbusje doodgereden op Martin Luther Kingweg, iets voorbij de Ramgoelamweg

(Bron foto:  Facebook)
23-Jarige bestuurder busje zou met hoge snelheid hebben gereden


De 47-jarige voetganger Gilbert Boerleider is vrijdagavond op de Martin Luther Kingweg, even voorbij de Ramgoelamweg, aangereden door een personenbusje en is ter plaatse overleden. De politie van het ressort Latour trof de Boerleider levenloos op het wegdek aan, aldus het Korps Politie Suriname zaterdag 16 maart 2019.

Uit het voorlopig onderzoek is naar voren gekomen, dat de 23-jarige bestuurder van het personenbusje vanuit de richting Paranam gaande in de richting van het stadscentrum reed. Het vermoeden bestaat, dat hij met hoge snelheid over de weg reed.

Volgens verklaring van de bestuurder was hij dichtbij de kruising van de wegen toen hij een aantal meter voor zich het slachtoffer de weg zag oversteken. Hij heeft nog tevergeefs geprobeerd de aanrijding te voorkomen. Boerleider werd tientalen meters meegesleurd door het busje. De schade aan het voertuig is aanzienlijk.

De ingeschakelde arts stelde officieel de dood van Gilbert Boerleider vast. Het busje is ter herkeuring in beslag genomen. Na afstemming met het Openbaar Ministerie is de chauffeur na verhoor heengezonden.

De politie van de Verkeers-Unit Paramaribo is belast met het verder onderzoek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten