zondag 3 maart 2019

'Rusland bereid deel te nemen aan bilaterale gesprekken met VS over de kwestie Venezuela'

'Alleen de Venezolaanse bevolking heeft het recht om hun toekomst te bepalen'



Rusland is bereid deel te nemen aan bilaterale gesprekken met de Verenigde Staten over de kwestie Venezuela, zei de Russische minister van Buitenlandse Zaken zaterdagavond 2 maart 2019 tegen zijn Amerikaanse collega. 

De situatie in Venezuela was het belangrijkste onderwerp in een telefoontje tussen minister van Buitenlandse Zaken Sergei Lavrov en de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo, aldus het ministerie van Buitenlandse Zaken van Rusland op zijn website.

'In verband met het voorstel van Washington om bilateraal overleg over het Venezolaanse onderwerp te houden, laat Rusland weten bereid te zijn hieraan deel te nemen', zei het ministerie in een verklaring.

Het was 'van vitaal belang om strikt te worden geleid door de principes van het VN-Handvest, omdat alleen de Venezolaanse bevolking het recht heeft om hun toekomst te bepalen', aldus de verklaring.

Rusland en de Verenigde Staten staan ​​op gespannen voet met elkaar vanwege een door de VS geleide campagne voor internationale erkenning van Juan Guaido, de Venezolaanse oppositieleider die zichzelf interim staatshoofd noemt, boven president Nicholas Maduro.

In het telefoontje, geïnitieerd door de Verenigde Staten, veroordeelde Lavrov de dreigementen die Washington maakte aan 'het legale leiderschap van het land', zei het ministerie, verwijzend naar Maduro.

Eerder deze maand legde de Verenigde Staten nieuwe sancties op aan zes Venezolaanse veiligheidsfunctionarissen en herriep de visa van tientallen medewerkers en hun familiebanden met Maduro, in de laatste stap om de druk op hem op te voeren om af te treden.

(Suriname Mirror/CNBC/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten