zaterdag 2 februari 2019

Overheid koopt via het AZP Zorghotel aan Anton Dragentenweg op de veiling voor Srd 50 miljoen

Het ligt in de bedoeling dat het AZP doorgaat met de dienstverlening in het Zorghotel


De overheid heeft het Zorghotel aan de Anton Dragentenweg gisteren op de veiling gekocht voor ruim Srd 50 miljoen, wat omgerekend neerkomt op 6 miljoen euro. Minister Antoine Elias van Volksgezondheid bevestigt vandaag, zaterdag 2 februari 2019, op Starnieuws, dat het bod is gegaan via het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP). Het ziekenhuis gebruikt al twee etages van het hotel. De ruimte was nodig, omdat het beddenhuis wordt gerenoveerd. Er worden ook andere diensten aangeboden in het Zorghotel. 

Het ligt in de bedoeling, dat het AZP doorgaat met de dienstverlening in het Zorghotel. Elias zegt dat nagegaan wordt hoe ook de apparatuur zal worden overgenomen. Hierover moet er nog worden onderhandeld. De dienstverlening wordt voortgezet.

Het is niet de intentirom mensen brodeloos te maken, aldus de bewindsman. Hoe de beheersstructuur verder eruit zal zien, moet nog worden besproken. Belangrijk is dat het gebouw nu in handen is van de overheid.

Ondernemer Redjinder Thakoersingh is in 2011 begonnen met het Zorghotel. In de afgelopen periode zijn verschillende concepten uitgeprobeerd om succesvol te kunnen zijn. Uiteindelijk namen de schulden steeds toe, totdat de belangrijkste schuldeiser, de Hakrinbank, van de rechter toestemming kreeg om het Zorghotel te veilen.

Indertijd, in 2012, wilde de regering het Zorghotel kopen. Er zijn gesprekken gevoerd, maar deze hebben niet geleid tot een koop. Volgens de ondernemer was het Zorghotel destijds getaxeerd voor 16 miljoen euro. De regering was toen bereid tussen 10 en 12 miljoen euro te betalen, maar partijen hadden geen overeenstemming bereikt. Met de veiling houdt de ondernemer nauwelijks iets over als alle schulden zijn betaald.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten