zaterdag 2 februari 2019

De Hoogestraat heet nu de Dr. Eugène Albert Gesselstraat

(Bron foto: Irvin Ngariman/De Ware Tijd)
Vernoeming van de straat ter ere van honderdste verjaardag van Gessel op 22 januari


De Hoogestraat in Paramaribo heet sinds gisteren de Dr. Eugène Albert Gesselstraat, vernoemd naar de gelijknamige historicus, politiek analist en oud-docent. Zelf noemt ‘Sjinnie Gessel’, zoals hij door intimi wordt genoemd, dit gebaar van de regering 'een bijzonder grote eer', aldus de Ware Tijd vandaag, zaterdag 2 februari 2019.

De onthulling van het straatnaambord vond plaats nabij zijn ouderlijk huis. De vernoeming van de straat is een geschenk geweest ter gelegenheid van zijn honderdste verjaardag op 22 januari.

Henk Herrenberg, voorzitter van de commissie Herdenking Jubileumjaar, zegt dat binnenkort ook andere straten, kreken, bruggen, pleinen en plekken bij rotondes, een naamsverandering ondergaan. Hij zegt dat er een roep is vanuit de gemeenschap om aan enkele straten en kreken die een nieuwe naam kregen in de loop der jaren, weer de oude naam te geven, vanwege de historische betekenis.

Commissielid Marlon Powell zegt. dat het de bedoeling is dat de naam Sommelsdijkkreek bijvoorbeeld binnenkort wordt veranderd in de Paremurukreek, de originele naam. De vraag hierom is groot, maar, de regering moet dit nog goedkeuren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten