dinsdag 1 januari 2019

President Vizcarra, Peru: 'Odebrecht zou niet in Peru mogen blijven werken

'Er zijn veel respectabele bedrijven hier, maar nu is er wantrouwen jegens alle bedrijven vanwege Odebrecht'


De Peruaanse president Martín Vizcarra zei maandag 31 december 2018, dat Odebrecht niet in Peru zou mogen blijven werken, omdat het Braziliaanse bouwbedrijf 'privéactiviteiten heeft vervuild' en toegaf ambtenaren te hebben omgekocht. 

De verklaring van Vizcarra komt weken nadat Odebrecht Peru een overeenkomst met de Peruaanse autoriteiten had ondertekend om een ​​boete van 182 miljoen dollar in vijftien jaar tijd te betalen, waardoor het zou kunnen blijven opereren in het land, in ruil voor het leveren van bewijsmateriaal tegen ambtenaren die het had omgekocht om een ​​contract voor een infrastructuurproject te winnen.


Vizcarra was zich maandag aan het voorbereiden om naar Brazilië te reizen voor de inauguratie van Jair Bolsonaro dinsdag, 1 januari 2019.

Hij vertelde het lokale radiostation RPP, dat Odebrecht zich had 'gediskwalificeerd voor samenwerking met de Peruanen' door steekpenningen te betalen. 'Ongeacht de overeenkomst die Odebrecht heeft bereikt met het Openbaar Ministerie in ruil voor informatie, wat ik respecteer, is het mijn mening dat het niet in Peru moet blijven werken', zei hij. 'Dit is een bedrijf dat de privésector heeft besmet. Er zijn veel respectabele bedrijven hier, maar nu is er een wantrouwen jegens alle bedrijven vanwege Odebrecht.'


Odebrecht wacht op toestemming van de regering van Vizcarra voor de verkoop van zijn waterkrachtcentrale in Peru aan de China Three Gorges voor zo'n 1,39 miljard dollar, waarvan een deel zou worden gebruikt om schulden te betalen aan lokale leveranciers en om de betaling van een civiele vergoeding te garanderen.

De Peruaanse president trad eind van maart aan na het aftreden van president Pedro Pablo Kuczynski, die werd beschuldigd van banden met Odebrecht - links die hij heeft ontkend.

(Suriname Mirror/Reuters/Twitter/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten