dinsdag 1 januari 2019

Waidoe (Pertjajah Luhur) zinspeelt openlijk op vertrek uit coaltie in 2019

Waidoe voedt nu zelf geruchten over mogelijke overstap naar de NDP

- 'Ik kan niet wachten op 2020 tot ik in de coalitie kom, ik zeg dan bijna alles al wat ik moet zeggen'
- Opmerkingen vandaag lijken zijn positie en betrouwbaarheid in de PL-fractie te ondermijnen


Pertjajah Luhur (PL)-Assembleelid William Waidoe zal in het jaar 2019 besluiten nemen die hij eerder niet heeft genomen in zijn politieke carrière. Dit stelt hij in vage bewoordingen vandaag, dinsdag 1 januari 2019, in het Dagblad Suriname. 

‘Ik heb alles geprobeerd wat in mijn vermogen lag. Ik kan niet wachten op 2020 tot wanneer ik in de coalitie kom. Ik zeg dan bijna alles al wat ik moet zeggen. Maar, ik zal dingen doen in de Assemblee, hetzij het in eigen fractie, zij het in een andere fractie, zij het in dezelfde fractie. Maar, ik zal niet meer meegaan met de wind’, geeft hij aan.

Hij meent geen verkiezingen te willen winnen op basis van beloftes. ‘Als ik met daden de verkiezing moet verliezen, dan zal ik het met daden doen. Ik heb drie jaren meegelopen binnen de actieve politiek. Hoe meer je meeloopt, hoe meer je als Surinamer beseft dat welke partij dan ook komt, het zal altijd van jouw als individu afhangen wat jij voor dit land wil betekenen. Ik heb ingezien dat het beter is om te vergaan door te proberen, in plaats van niets te doen’, zegt Waidoe.

Hij zal in 2019 besluiten nemen, waarvan velen zich zullen afvragen waarom hij dat doet. Hij geeft in ieder geval aan zonder vooruit te lopen op de beslissingen, te zullen kiezen voor echte verandering. Verandering waarbij hij zal moeten kijken naar zijn eigen daden, dan wel steeds weer anderen verantwoordelijk te stellen.

Het dagblad Suriname vroeg Waidoe ook naar hoe hij zijn samenwerking met de Partjajah Luhur ziet in 2019. Hij geeft hierbij mee zijn politieke carrière te zullen afsluiten bij de PL. ‘Maar, als het niet kan, dan kan ik het ook niet dwingen. Ik bespreek mijn partij niet, maar ik blijf realistisch. Wanneer mijn huis geen thuis meer is, zal Waidoe niet degene zijn die zal opgeven. Ik zal alles binnen mijn termijn  maximaal inzetten voor het verheffen van de samenleving. Ik zal niet aan de kant zitten en niets doen’, aldus Waidoe.

De PL’er wordt al geruime tijd getipt te zullen overstappen naar de Nationale Democratische Partij (NDP). Dit is de eerste keer dat Waidoe, ondanks niet specifiek, maar in eigen woorden dichterbij de geruchten staat. Hoewel hij zich nog niet concreet over uit, blijkt ook zijn partij niets over de geruchten te willen zeggen, nu door hemzelf gevoed. En, zijn opmerkingen vandaag lijken zijn positie en betrouwbaarheid in de PL-fractie te ondermijnen....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten