vrijdag 18 januari 2019

Misiekaba (NDP): 'De NDP-fractie houdt vast aan Amnestiewet in 8 decemberstrafproces'

'De Amnestiewet, aangenomen in DNA, staat overeind, mocht het tot een uitspraak komen'


NDP-fractieleider André Misiekaba heeft donderdag 17 januari 2019, tijdens de algemene politieke beschouwingen in De Nationale Assemblee (DNA) opnieuw gezegd, dat de Amnestiewet geldt voor zijn fractie in het 8 decemberstrafproces. Hij merkte op, dat gerespecteerd wordt wat de rechter doet, maar de Amnestiewet, die aangenomen is in DNA staat overeind, mocht het tot een uitspraak komen. Dit bericht Starnieuws.

Voor politieke problemen zijn er volgens de politicus politieke oplossingen nodig. 'We volgen de zaak op de voet. Op het moment toen er een strafeis naar buiten kwam ten aanzien van de heer Bouterse en u alle fracties de gelegenheid gaf om een statement te maken, heb ik namens de NDP-fractie een statement gemaakt hier in het parlement. En de kern ervan komt erop neer dat wij respecteren wat de rechter doet. Maar, uiteindelijk zeggen we in dit specifieke geval dat er een Amnestiewet is die geldt in het land en wat de fractie betreft de Amnestiewet duidelijk is', stelde Misiekaba.

'In elk geval staatsrechtelijk weten we wat er gaat gebeuren, politiek is een andere zaak. We begrijpen en we weten, dat politiek fors zal worden bespeeld met deze zaak maar politieke problemen hebben een politieke oplossing nodig. Wanneer die politieke zaken zich voordoen, when we reach that brigde, we will cross it. De statement die we hier maakten ten aanzien van de 8 december gebeurtenissen ten aanzien van een mogelijke uitspraak voor de mensen die berecht worden dan is onze positie zoals we die hier hebben verwoord.'

De algemene politieke beschouwingen worden bijgewoond door president Desi Bouterse. Misiekaba kijkt uit naar de antwoorden van het staatshoofd op diverse vraagstukken die hij heeft aangekaart.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten