vrijdag 18 januari 2019

Lichaam geliquideerde rijstondernemer Nitender Oemrawsingh (40) vrijgegeven aan familie

Nitender Oemrawsingh was verdachte in geruchtmakende mega cocaïne-zaak


Het lichaam van de geliquideerde rijstondernemer Nitender Oemrawsingh (40) is vrijgegeven aan de familie. De Surinaamse ambassade in Georgetown, Guyana, heeft assistentie verleend aan de familie om de formaliteiten in orde te maken voor vervoer van het lichaam naar Nickerie. Verwacht wordt dat in de loop van vandaag, vrijdag 18 januari 2019, het lichaam naar Suriname zal komen. Er worden voorbereidingen getroffen voor de crematie in het weekend. 

Advocaat Irvin Kanhai bevestigt op Starnieuws dat het lichaam vrij is gegeven en dat de formaliteiten voor vervoer in orde worden gemaakt.

Intussen zijn er meer mensen aangehouden in deze zaak dan de vier personen die vastzitten. De advocaat zegt, dat hij zijn cliënten nog steeds niet kan spreken. Hij is raadsman van douaneambtenaar D.A. (49) en vrachtwagenchauffeur S.O. (43). De vrachtwagenbestuurder is een neef van de broers Oemrawsingh.

De drugs zijn dinsdag 8 januari onderschept op de Jules Sedney haven in Paramaribo, waar de containers sinds 31 december waren. De rijst was ingeladen in Nickerie en verzegeld. Tussen het vervoeren van de lading en de ontdekking moet de ruim 2.200 kilo cocaïne verstopt zijn tussen de rijst. Van de 8 containers is in één drugs aangetroffen.

Oemrawsingh is maandag 14 januari dood aangetroffen op het strand in Berbice, Guyana (ongeveer een kwartier varen vanuit Nickerie). Kanhai zei eerder aan de media, dat hij zijn cliënt vrijdag had gesproken. Hij zou zich dinsdag melden bij de politie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten