maandag 21 januari 2019

Grote kankantrieboom aan de Kwattaweg vat vlam door blikseminslag

'De brand heeft niets te maken met bovennatuurlijke zaken of spookverhalen'....


De grote kankantrieboom aan de Kwattaweg bij de joodse begraafplaats stond zondag en maandag 21 januari 2019 in brand. In de kruin werden zondag op een gegeven moment vlammen waargenomen, waarna de brandweer werd ingeschakeld. Woordvoerder van de brandweer Ulrich Coats zegt maandag in de Ware Tijd, dat de melding zondag omstreeks vier over vier ‘s middags binnenkwam. Zes minuten later was de brandweer ter plekke om het vuur te blussen. Daar werd geconstateerd dat takken van de ruim tien meter hoge boom smeulden. 

Van buurtbewoners werd vernomen, dat twee dagen vóór de brand er een hevige onweersbui heeft gewoed die gepaard ging met bliksem. De boom zou toen getroffen zijn door blikseminslag. Coats legt uit dat de brand niet dezelfde dag te merken was. De boom begon te smeulen en twee dagen daarna was dit zo intensief geworden, dat er vlammen zijn ontstaan.

Brandweerlieden hebben zondag blussingswerkzaamheden verricht, waarbij de Energie Bedrijven Suriname heeft geassisteerd met een hoogwerker. 'Ze hebben de brandhaard niet kunnen bereiken vanwege de hoogte van de boom', zegt de woordvoerder. Als gevolg daarvan ontstonden maandag opnieuw vlammen. De brandweer zou maandagmiddag weer proberen om het vuur te doven.



Opgemerkt wordt, dat er sprake zou zijn van een bovennatuurlijk verschijnsel. Over de desbetreffende boom doen in de gemeenschap al decennialang verhalen de ronde, over vreemde zaken die zich nabij deze kankantrieboom zouden hebben voorgedaan.

De brand heeft echter, aldus Coats, niets te maken met bovennatuurlijke zaken of spookverhalen. 'Het vuur is ontstaan door blikseminslag.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten