maandag 21 januari 2019

Breeveld (DOE) wil dat regering einde maakt aan verhuur huizen in euro's

'Velen kunnen het niet aan en moeten de huur opzeggen'


DOE-parlementariër Carl Breeveld vindt dat het hoog tijd is, dat een einde wordt gemaakt aan de grillen van verhuurders waaraan huishuurders zijn overgeleverd. Huurwoningen worden ondanks vele beloftes van de regering nog steeds in vreemde valuta aangeboden. 

'Velen kunnen het niet aan en moeten de huur opzeggen', zei de parlementariër tijdens de eerste ronde van de algemene politieke beschouwingen donderdag in De Nationale Assemblee (DNA), aldus het Dagblad Suriname maandag 21 januari 2019.

De discussie over het aan banden leggen van huurwoningen in vreemde valuta is al enkele jaren gaande in het parlement. De grootste strop is de hoge wisselkoers. Volgens Breeveld werkt dit negatief in de ontwikkeling van vooral jonge gezinnen, die dan noodgedwongen weer hun intrek moeten nemen bij hun ouders.

'Dat zijn stappen terug in hun ontwikkeling naar zelfstandigheid en een nadeel voor de opvoeding van de kinderen', stelde hij. Concreet wil hij van president Desi Bouterse weten wat de regering nog tijdens deze regeerperiode zal doen om hierin verlichting te brengen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten