dinsdag 25 december 2018

Gangsters filmen moord op vier agenten staatspolitie van México

Auto van agenten in een hinderlaag onder vuur genomen


Videobeelden van een hinderlaag door gangsters van agenten in hun auto in México waarin vier agenten van de staatspolitie werden gedood zijn op social media verschenen. Vermeende gangsters die de aanval uitvoerden, verschijnen ook in de beelden, die vermoedelijk door een van de aanvallers werden geschoten. 

De hinderlaag vond plaats op 28 oktober in Almoloya de Alquisiras, een gemeente ongeveer 75 kilometer ten zuidwesten van de hoofdstad, Toluca.

In de eerste van twee korte video's zijn gewapende mannen te zien die wachten in een bos boven een zandweg tussen de gemeenschappen Los Pinos en Las Vigas.


'Commandant van de staatspolitie, we komen nu voor u', zegt de man die aan het filmen is. Gericht op een man die naar een mobiele telefoon kijkt, zegt de maker van de video: 'Hier is 'El Grillo' ('De Krekel'), die de ex-gemeente officieren heeft gedood, die ook de commandant van de nummer 1 eenheid heeft gedood.' 

Verscheidene andere mannen verschijnen in de video voordat de filmer verklaart: 'We gaan de staatspolitie hier doden, omdat ze hun neus in onze zaak steken.' Hij richt de lens van de camera op de weg en vervolgt: 'Dit is waar het zal gebeuren.'


In een tweede video wordt een salvo van geweerschoten gehoord als een politievoertuig van de staat in beeld komt. Het voertuig kantelt snel, hoewel niet voordat een officier uit de pick-up valt of vanuit de achterkant op de onverharde weg springt. Hij is vervolgens te zien van de weg af rennend om te schuilen voordat hij uit het zicht verdwijnt. Zwaar geschut gaat door gedurende de volgende 55 seconden.

Vier agenten overlijdenter plaatse van de hinderlaag terwijl een vijfde officier de aanslag overleeft.

Het staatssecretariaat van Veiligheid en Justitie van de staat México zei dat ze het lekken van de video's onderzoeken, die ze tijdens hun onderzoek naar de misdaad van 28 oktober hebben verkregen. De autoriteiten zeiden, dat de beelden deel uitmaken van het bewijs tegen de vermeende daders, van wie er één al is gearresteerd en in hechtenis is.

Sommige media hebben gemeld, dat de mannen lid zijn van het Familia Michoacana-kartel. Almoloya de Alquisiras maakt deel uit van de beruchte gevaarlijke streek Tierra Caliente, die deel uitmaakt van de deelstaat México, Guerrero en Michoacán.


(Suriname Mirror Reports/Mexico News Daily/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten