dinsdag 25 december 2018

Kersverse Mexicaanse gouverneur Martha Erika Alonso verongelukt in helikoptercrash

Minder dan twee weken geleden werd Alonso de eerste vrouwelijke gouverneur van Puebla

Echtgenoot, senator Rafael Moreno Valle, ook in crash gedood in centraal Mexico


Een helikopter met de Mexicaanse gouverneur Martha Erika Alonso en haar echtgenoot, senator Rafael Moreno Valle, aan boord is maandag 24 december 2018 gecrasht in centraal Mexico, zeggen ambtenaren. Er zijn geen overlevenden. 

Het ongeluk gebeurde laat maandagmiddag toen het toestel naar beneden ging in Huejotzingo, een stad ten noordwesten van Puebla, de hoofdstad van de staat met dezelfde naam.

Foto's van de crashlocatie laten zien dat de helikopter volledig is vernietigd en er brandde een klein vuur.

De oorzaak van de crash was niet meteen bekend.


Erika Alonso is minder dan twee weken geleden aan de macht gekomen, waardoor zij de eerste vrouwelijke gouverneur van Puebla werd. Haar man diende van 2011 tot 2017 als gouverneur en trad in september aan als senator. Beiden waren leden van de oppositiepartij NAP, Partido Acción Nacional.




De helikopter was van een helihaven in Puebla vertrokken en ongeveer 30 minuten later neergestort. Ten minste één andere passagier was aan boord, maar het totale aantal inzittenden was niet onmiddellijk bekend.

'Ik ontvang informatie over een helikopterongeval in de staat Puebla', zei president Andrés Manuel López Obrador in een tweet. 'Ik heb de hele regering opdracht gegeven om onmiddellijk te handelen. We werken eraan meer informatie te verzamelen.'





(Suriname Mirror Reports/BNO News/ExcelsiorTwitter/Milenio/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten