dinsdag 25 december 2018

Zeker 25 toeristen gewond bij ongeluk kabelbaan naar de Monserrate kerk van Bogota, Colombia

Door defecte remmen crashen twee kabelbaancabines tegen reling

Onder de gewonden zijn 11 Colombianen, 5 Amerikanen, 5 Brazilianen, 3 Belgen en 1 Brit


Ten minste 25 toeristen zijn maandag 24 december 2018 gewond geraakt toen de remmen van een kabelbaan naar de Monserrate kerk in Bogota defect waren geraakt en twee cabines tegen de reling crashten.

Volgens de lokale media crashten de twee cabines - één aan de bovenkant van de kabelbaan en één aan de onderkant - nadat de automatische remmen niet goed functioneerden en personeel niet reageerde en de handmatige remmen gebruikte.

- Monserrate is een van de bekendste toppen rond Bogota. Met de Cerro de Guadalupe vormt de berg van 3.152 meter hoogte de oostelijke grens van La Candelaria, het historisch centrum van de stad. Op de top van de in de Cordillera Oriental gelegen berg staat naast een uitzichtpunt met vergezichten over de hele stad, een klooster. -


Een bezoeker van de toeristische attractie belde het noodnummer waarna de brandweer en ambulances werden opgeroepen om de slachtoffers bij te staan. Drie mensen mochten vertrekken na medische hulp ter plaatse, maar 25 anderen werden naar nabijgelegen ziekenhuizen gebracht voor verdere medische hulp, aldus Red Mad Noticias:




Gehospitaliseerde slachtoffers zijn
11 Colombianen
5 Amerikanen
5 Brazilianen
3 Belgen
1 Brit
(Bron: El Tiempo)

Monserrate marketingmanager Alejandra Moreno zei, dat ze nog steeds aan het onderzoeken waren waarom noch de bestuurder noch zijn assistent de handmatige remmen gebruikte om de crashe te voorkomen.


De slachtoffers - van wie naar verluidt een persoon ernstig gewond is geraakt - werden naar  nabijgelegen ziekenhuizen gebracht.

Het kabelbaansysteem werd voor onbepaalde tijd stilgelegd om de exploitant en de autoriteiten in staat te stellen het ongeval te onderzoeken. De Monserrate-kerk bleef open, maar kan tijdelijk alleen te voet worden bereikt.




(Suriname Mirror Reports/Colombia Reports/El Tiempo/Twitter/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten