maandag 24 december 2018

Vakbondsman Hooghart blijft bij de NDP

Hooghart beweert 'heel wat aanbiedingen te krijgen van politieke organisaties'

'Als de mannen van Venetiaan me niet hadden weggejaagd, was ik misschien nog daar, men heeft mij telkens eruit geschopt'


De politicus Ronald Hooghart is niet van plan om andere politieke organisaties te ondersteunen. Hij beweert heel wat aanbiedingen te krijgen van politieke organisaties om die te ondersteunen, maar hij blijft bij de Nationale Democratische Partij (NDP). 'Politiek en vakbond gaan samen. Ik combineer alles. Ik ben geen Valies. Valies zegt dat politiek en vakbond niet samen gaan. Daarom heeft hij bedankt. Omdat hij in de politiek wil gaan. Hij heeft het een keertje gedaan en denkt dat de mensen het vergeten zijn', stelt Hooghart maandag 24 december 2018 in het Dagblad Suriname.

Het dagblad vroeg aan Hooghart of hij wel of niet tevreden is met wat hij in de coalitiebanken heeft mogen betekenen. 'Ik had mij altijd voorgenomen dat ik daar kom om klappen uit te delen (links-rechts). Ik heb gezien dat dat ding fout is. Ik heb vaak aangehaald naar de mensen toe dat we zitten met 51 mensen. Het is niet goed om altijd contra te zijn De oppositie hoeft ook niet altijd contra te zijn. Ik probeer de mensen aan te geven dat zij zich beter moeten gedragen, want zij zijn een voorbeeld voor het volk', stelt Hooghart.

Wat de toekomst van zijn politiek- en vakbondswerk betreft, zegt Hooghart: 'Als mens heb je met jezelf een commitment. Ik ben van oordeel dat ik met de politiek ook een commitment heb. Het kan zijn dat ik afstap, uit de vakbond. Eigenlijk moet je nooit te vroeg dingen zeggen. Daardoor moet je ze ook duidelijk uitvoeren.'

Hij blijft volharden ervoor te hebben gekozen om samen met de NDP te zijn. 'Ik ben niet iemand die verlaat waar hij is. Als de mannen van Venetiaan me niet hadden weggejaagd, was ik misschien nog daar. Men heeft mij telkens eruit geschopt. Ik ben dom geweest om te blijven. Altijd hebben politieke partijen mij de hand gereikt', aldus Hooghart.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten