maandag 24 december 2018

Stroperig en niet vlekkeloos verkiezingsproces voor nieuw bestuur binnen NDP

In aantal ressorten broeit het en wordt geprotesteerd tegen procedurele gang van zaken


Het verkiezingsproces van de Nationale Democratische Partij (NDP) in de verschillende districten is nog niet afgerond. Op grond hiervan zal het nieuwe bestuur nog niet worden bekendgemaakt op 28 december, zoals op een kaderbijeenkomst in november nog hoopvol werd meegedeeld door ondervoorzitter Ramon Abrahams. 

Starnieuws bericht vandaag, maandag 24 december 2018, dat op die dag het jaar wordt afgesloten en begin februari een zogenoemde 'massameeting' zal worden gehouden met presentatie van het nieuwe bestuur.

Verwacht werd dat de interne verkiezingen op 20 december zouden zijn afgerond. Op de 'massameeting' die gepland stond voor 28 december zouden 'zware jongens uit zware partijen' officieel worden verwelkomd, kondigde partijvoorzitter Desi Bouterse aan.

Van de 25 plaatsen in het hoofdbestuur, worden drie opengelaten voor personen die uit andere partijen zullen overstappen naar de NDP.

De interne verkiezingen zijn niet overal afgerond. Het is nog niet duidelijk wanneer de uitgestelde verkiezing die op 7 en 8 december in Nickerie gehouden zou worden, zullen plaatsvinden.

De verkiezing in het westen was uitgesteld door de verkiezingscommissie, omdat nog niet alles rond was. In verschillende districten waren in sommige ressorten meerdere lijsten. Dit was ook het geval in Paramaribo in de ressorten Tammenga en Beekhuizen. Vernomen wordt dat de plooien niet glad zijn gestreken na de strijd. Er is geprotesteerd over de gang van zaken in deze ressorten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten