maandag 24 december 2018

Fast ferry tussen Aruba en Curaçao met handtekeningen onder MoU stapje dichterbij

Er zouden verschillende gegadigden zijn voor exploitatie veerdienst


De Memorandum of Understanding (MoU) die al een tijdje in de pen zat, namelijk die met betrekking tot het samen optrekken in een project dat een fast ferry tot stand moet brengen tussen Aruba en Curaçao, is gisteren getekend. Daarover bericht het Arubaanse NoticiaCla, aldus vandaag, maandag 24 december 2018, het Antilliaans Dagblad.

Voor Curaçao tekende Steven Martina, minister van Economische Ontwikkeling, en namens Aruba Chris Romero, als minister van Aruba Transport.

Het is de bedoeling dat gespecialiseerde bedrijven zelf de exploitatie van de fast ferry-lijn op zich gaan nemen, zonder enige overheidsbemoeienis. Vanzelfsprekend worden er wel (rand-)voorwaarden opgesteld waaraan de exploitant en de fast ferry moeten voldoen. Een speciaal daarvoor ingestelde commissie, met stafmedewerkers uit Curaçao en Aruba zal zich daarover gaan buigen, alsmede over de ondernemingsplannen die te zijner tijd door potentiële kandidaten zullen worden ingediend. Er zouden al verschillende gegadigden zijn.

De commissie zal ook met de douane en immigratiediensten om de tafel gaan zitten, aangezien er natuurlijk ook controle moet zijn op wie een van de eilanden afgaat en wie er binnenkomt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten