maandag 24 december 2018

Sham Binda, AKMOS-voorzitter: 'Ook 2019 wordt een catastrofaal jaar'

'Het regime van president Desi Bouterse heeft compleet gefaald'


Na de onopgeloste economische uitdagingen van het jaar 2018 verwacht Sham Binda, voorzitter van de Associatie van Kleine en Middelgrote Ondernemingen in Suriname (AKMOS), niet dat er hierin een positieve verandering zal komen in 2019. 

In het Dagblad Suriname van vandaag, maandag 24 december 2018, stelt hij dat de ‘donkere wolken’, die Suriname sedert 2015 teisteren, ongebreideld gecontinueerd zullen worden in het komend jaar. 'Hoe kan het anders zijn in een land waar het inkomen niet is toegenomen, er een begrotingstekort is van Srd 8.7 miljard, er geen sprake is van productie, en allerlei salarisverhogingen worden toebedeeld door de huidige regering? Dit systeem kan alleen maar een inflatoire werking tot stand brengen en dat zal weer tot uiting komen in 2019.'

Binda voert aan, dat het regime van president Desi Bouterse compleet gefaald heeft. Zo zou de ‘paarse’ partij alles in het werk stellen om de valutawisselkoersen omlaag te brengen. Ook zou Suriname getransformeerd worden naar Dubai. 'Wat is daarvan terechtgekomen? Nergens is er een plek in ons land waar er licht in de tunnel is. Integendeel, er staat nog meer zwaar economische ‘onweer’ op ons te wachten.'

Daarom beschouwt Binda het jaar 2019 eveneens als een catastrofaal jaar met een grote kans op toename van de devaluatie en inflatie. Hij verduidelijkt dat het verhogen van salarissen niet de structurele oplossing is. Hij vraagt zich overigens af hoe de autoriteiten dit klaarspelen terwijl het begrotingstekort aanzienlijk is.

'Het zal mij niet verbazen als er weer monetair gefinancierd wordt gezien de Srd’s die allemaal in omloop zijn. De ene groep is reeds geaccommodeerd met een salarisverhoging, terwijl anderen nog in de rij staan. Dus je krijgt veel maatschappelijke onrust en ook de ontwaarding van de Srd, waardoor men in 2019 op verdere prijsverhogingen mag rekenen', aldus Binda.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten