zaterdag 15 december 2018

Taxihouders route Albina-Paramaribo zijn chaos beu die heerst op Wilhelminaplein in Albina

(Bron foto: archief de Ware Tijd)
'We willen geen gehaal en getrek meer met anderen die geen lid zijn van onze vereniging'

Alle taxi's worden nu voorzien van een groene sticker


De Ware Tijd schrijft vandaag, zaterdag 15 december 2018, dat taxihouders die de route Albina-Paramaribo vice versa onderhouden af willen van de chaos die heerst op het Wilhelminaplein in de grensplaats. Zij hebben zich opnieuw geregistreerd om ordening te brengen. 

'We willen bij onze standplaats geen gehaal en getrek meer met anderen die geen lid zijn van onze vereniging', zegt Eduard Austin, voorzitter van de Vereniging Taxi’s Albina-Paramaribo.

Ongeveer driehonderd taxihouders zijn lid van de belangenorganisatie. Austin stelt, dat de vereniging samenwerkt met het districtscommissariaat om de problemen aan te pakken. Binnenkort wordt een standplaatstarief ingevoerd en de taxihouders zijn bereid dit te betalen, om zo zeggenschap te hebben over de parkeerplek. 'Alleen degene die betaalt, kan daar parkeren.'

Er zijn volgens hem taxihouders die geen lid zijn van de vereniging, maar toch hun diensten aanbieden. Hij beseft dat hieraan niet veel gedaan kan worden.

Volgens de voorzitter wordt er ook gewerkt aan een betere herkenbaarheid van de taxi's, vandaar het besluit om alle voertuigen te voorzien van een groene sticker. Austin wijst erop, dat ook bedrijfstaxi's die van Paramaribo een rit rijden naar Albina op het Wilhelminaplein parkeren om niet leeg naar de stad terug te keren. 'De spoeling is al dun en we willen deze mensen niet erbij.'

De groene sticker is volgens de voorzitter ook belangrijk om herkend te worden door toeristen uit onder meer Frans-Guyana. De taxihouders komen volgens Austin eveneens georganiseerd en betrouwbaar over.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten