zaterdag 15 december 2018

Apotheek Tjong Akiet geeft het goede voorbeeld en doet plastic in de ban

'Mensen gooien hun plastic zakken achteloos op straat en richten daarmee schade aan het milieu'


Apotheek Tjong Akiet zegt vaarwel tegen plastic. Deze stap is niet uit de lucht komen vallen, het bedrijf heeft jaren geleden al de intentie gehad om deze overgang te realiseren. De kosten zijn daarbij vele malen hoger dan het gebruik van de plastic meeneem zakjes. Dit bericht het Dagblad Suriname vandaag, zaterdag 15 december 2018.

Voor John Tjong Akiet, aan de Martin Luther Kingweg 91, was de kostenfactor uiteindelijk van minder belang dan het besef dat het milieu alleen maar gered kan worden als de daad bij het woord wordt gevoegd. Ondanks de 5 tot 10 maal hogere kosten voor de biologisch afbreekbare zakken, heeft de eigenaar van apotheek Tjong Akiet de overstap gewaagd.

Deze stap is niet onopgemerkt gebleven in de samenleving. 'Terwijl iedereen praat over kostenbesparing doen wij het tegenovergestelde. Als we om ons heen kijken op straat is het gewoon triest hoe men met afval omgaat. Mensen gooien hun plastic zakken achteloos op straat en richten daarmee schade aan het milieu. Reken maar uit hoeveel zakken per dag worden weggegooid', zegt de apotheker.

Voor Tjong Akiet gaf nog een andere reden de doorslag. Nadat de apotheekeigenaar op een dag een foto zag van een nog jonge zeeschildpad, die verstrikt was geraakt in een ring van een blik en daardoor door de jaren heen verminkt was geraakt, vormde de extra stimulans om mee te werken aan een schoner milieu.

'Onze biologisch afbreekbare zakken zijn er in twee maten en worden gebruikt voor de klanten die recepten ophalen en de klanten die buiten de recepten om iets komen kopen. Die laatste groep betaalt wel Srd 1 of Srd 2 per zak. De zak is bovendien herbruikbaar. Het is voortaan dus een win-win voor mens en milieu bij apotheek Tjong Akiet.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten