zondag 23 december 2018

Uitbetaling van salaris met twk voor personeel Diakonessenhuis pas begin 2019

'We zijn toch, hoewel met gemengde gevoelens, ermee akkoord gegaan'



De uitbetaling van salaris met terugwerkende kracht (twk) voor het personeel van het Diakonessenhuis gaat pas begin 2019 in. Dat is deze week door de directie meegedeeld aan de bond. Het gaat om twk-gelden naar aanleiding van een in januari overeengekomen salarisverhoging van 10 procent. 

'We hadden het graag in dit jaar gewild, maar we zijn toch, hoewel met gemengde gevoelens, ermee akkoord gegaan', zegt bondsvoorzitter Robby Naarendorp vandaag, zondag 23 december 2018, in de Ware Tijd. Hij maakt duidelijk dat niet iedereen tevreden is met de betalingsregeling, maar het personeel heeft volgens hem uiteindelijk toch wel een stukje begrip kunnen opbrengen.

Het personeel krijgt in de eerste week van januari alvast 50 procent van de twk-gelden uitbetaald en in de eerste week van februari het resterende deel. Het gaat in totaal om acht maanden twk-gelden. Hoeveel geld dit is, kan Naarendorp niet zeggen, omdat de salarissen per persoon verschillen. Hij kan ook geen indicatie geven.

Het personeel krijgt zijn maandsalaris vóór de kerst en daarna bonus. De bondsvoorzitter zegt dat partijen in feite niet aan tafel hebben gezeten. 'De directie heeft met de minister gesproken en is vervolgens met het voorstel naar ons toe gekomen.'

Hij maakt duidelijk dat de bond heeft kunnen afdwingen om de tweede uitbetaling van de twk in de eerste week van februari te laten plaatsvinden. Aan de bond zou in eerste instantie zijn voorgehouden dat dit 'hoogstwaarschijnlijk' het geval zou zijn. 'Het is nu in elk geval wel concreet dat dit in de eerste week van februari zal gebeuren.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten