zaterdag 20 oktober 2018

Zeventien Chinese burgers gedecoreerd door regering voor bewezen diensten

'Wij kunnen concluderen dat de integratie in de Surinaamse samenleving succesvol is geweest'

De directeur van Soeng Ngie & Co, Micle Fung, werd gedecoreerd. (Bron foto: NII)

Waarnemend-president Ashwin Adhin heeft gisteren in het presidentieel paleis zeventien Chinese burgers gedecoreerd voor bewezen diensten. Dit gebeurde in verband met de viering van165 jaar Chinese immigratie van vandaag, zaterdag 20 oktober 2018.

Adhin zei tijdens zijn toespraak, dat de Chinese gemeenschap succesvol is geïntegreerd in de Surinaamse samenleving, aldus het Nationaal Informatie Instituut (NII) in een persbericht.

'Het is immers al 165 jaar dat wij Surinamers de bijdrage van deze groep blijven verwelkomen in onze nationale ontwikkeling', gaf Adhin aan. Nazaten van Chinese immigranten zijn deel van de multi-etnische samenleving in Suriname. De integratie van deze groep Surinamers is niet altijd over rozen gegaan. Vanaf 20 oktober 1853, toen de eerste veertien chinezen uit Java in Suriname aankwamen, is er hard gewerkt door de Chinezen om een bijdrage te leveren aan de opbouw van ons land.

'Aan de vooravond van de viering kunnen wij concluderen dat de integratie in de Surinaamse samenleving succesvol is geweest. We zien mannen en vrouwen van de nazaten uit de eerdergenoemde groep vrijwel terug in alle sectoren, uiteenlopend van handel, onderwijs, openbaar bestuur en de medische sector', sprak Adhin.

Elf personen zijn onderscheiden tot Ridder in de Ere Orde van de Palm, vier als Officier in de Ere Orde van de Palm en twee als Commandeur in de Ere Orde van de Palm.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten