maandag 16 april 2018

Regering levert deel van de government take tijdelijk in....

Overheid komt in met 17 cent voor elke liter ongelode benzine

Door plotselinge drastische verhoging brandstofprijzen op wereldmarkt komt regering samenleving tegemoet


Op grond van recente ontwikkelingen in het Midden-Oosten, welke hebben geresulteerd in een aanval van de VS, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk op Syrië, is er een drastische verhoging geweest van brandstofprijzen op de wereldmarkt. Deze veranderde prijzen wereldwijd hebben als gevolg, dat er lokaal een aanpassing is van de brandstofprijs.

Met het oog op de fragiele positie van de herstellende economie van Suriname, is er een spoedoverleg geweest over de plotselinge piek in de brandstofprijs. In opdracht van president Bouterse, is het ministerie van Financiën nagegaan hoe de samenleving tegemoet kan worden gekomen, zo bericht het Nationaal Informatie Instituut zondag 15 april 2018.

Besloten is om een deel van de government take tijdelijk in te leveren. De prijs van ongelode benzine, die in eerste instantie Srd 6,77 zou zijn (een verhoging van 0,34 per liter) is vanwege de interventie van de Surinaamse overheid teruggebracht naar een bedrag van Srd 6.60. De Surinaamse overheid komt in met 17 cent voor elke liter ongelode benzine, omdat bij die benzine de plotselinge verhoging het hoogst was.

Alhoewel deze aanpassing buiten de invloedssfeer ligt van de Surinaamse overheid, heeft de regering er alles aan gedaan om het tot een minimum te beperken. De tijdelijke ingreep is bedoeld om de situatie draaglijker te maken voor de Surinaamse burger.

De minister van van Handel, Industrie en Toerisme, Stephen Tsang, vraagt begrip van de samenleving en haast zich te melden, dat de regering er alles aan zal doen om de situatie draaglijk te houden, waarbij tegelijkertijd verantwoord zal worden omgegaan met de schaarse middelen van de overheid.

De prognose is, dat de situatie in het Midden Oosten nog enige tijd kan voortduren, vandaar dat de overheid gemeend heeft om tijdelijk in te grijpen. De regering blijft de ontwikkelingen in het Midden Oosten op de voet volgen.

De nieuwe prijzen zijn 1 liter ongelood voor Srd 6.60, 1 liter diesel voor Srd 6.25 en super ongelood voor Srd 6.74.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten