maandag 16 april 2018

'Bij regeerverantwoordelijkheid VHP wetgeving om gestolen gelden bij corrupte politici terug te halen'

'Het gaat om terughalen alle middelen die onrechtmatig in zakken corrupte mensen zijn verdwenen'


De Vooruitstrevende Hervormingspartij (VHP) is voornemens om bij eventuele regeerverantwoordelijkheid vanaf 2020 nieuwe of eventueel aanvullende wetgeving in het leven te roepen die het mogelijk zal maken om gestolen gelden door corrupte politici terug te halen voor de staatskas. 

'Het gaat om het terughalen van alle middelen die onrechtmatig in zakken van corrupte mensen zijn verdwenen, omdat het uiteindelijk gaat om gemeenschapsgelden', zegt partij ondervoorzitter en parlementariër Asiskumar Gajadien maandag 16 april 2018 in het Dagblad Suriname.

De politicus voert aan, dat in de afgelopen jaren verschillende gevallen van vermeende corruptie zijn ontdekt, maar uiteindelijk al deze corrupte figuren met gestolen gemeenschapsgelden mogen blijven genieten. Ook de recent aangenomen Anti-Corruptiewet blijkt een papieren tijger te zijn.

Recent heeft hij samen met collega-parlementariërs ook een onderzoek door het Openbaar Ministerie (OM) laten starten naar de Wegenautoriteit Suriname en directeur Geo Norden. Hiervoor is ook een audio-opname ingediend, waarop Norden en een aannemer in een telefoongesprek een offerte bespreken, waarin aanbevolen wordt een hoger bedrag op te brengen. Opmerkelijk is dat tegelijkertijd ook geluiden de ronde doen, dat Norden binnenkort zal worden vervangen door president Desi Bouterse.

Gajadien vindt dat deze reshuffling bij staatsbedrijven geen vrijbrief moet zijn voor corruptelingen om de lange arm van Justitie te ontlopen. 'Wij hebben het OM gevraagd een onderzoek in te stellen en rekenen erop dat dit doorgaat. Als er strafbare feiten zijn, moeten Norden en de overige mensen vervolgd worden.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten