vrijdag 23 maart 2018

Den Blauwvinger: Zwijgende Welzijn, tijd voor een uitgebreide persconferentie

COLUMN: Minister Welzijn geen toonbeeld van transparantie

Zwijgende waarnemend minister van Justitie en Politie leidt tot geruchten en verdachtmakingen


Geachte heer Welzijn, beste Ferdinand,


'U hebt het recht om te zwijgen. Indien u geen gebruik maakt van dit recht, kan alles wat u zegt tegen u worden gebruikt (...). U hebt recht op een advocaat. Indien u zich geen advocaat kunt permitteren, zal er u een worden toegewezen.'

- Er is een cocaïne Cessna sportvliegtuigje met Braziliaanse registratie – gestolen in Brazilië (en niet voor het eerst) – uit de lucht gehaald te Saramacca en geland op een airstripje in een rijstveld met bijna 500 kilo cocaïne aan boord.
- Er is een week eerder een Colombiaans cocaïne duikbootje aangetroffen te Saramacca.
- Er zijn aanhoudingen verricht, Brazilianen, Colombianen èn Surinamers.
- Er is een van niets wetende bewerende ondernemer, Radj Oedit, eigenaar van de gronden waar zowel de Cessna als het duikbootje is beland, met een drugs- en NDP-signatuur..... voor wie de procureur-generaal nu pas een opsporingsbericht heeft uitgebracht. De Amerikaanse DEA zou bij het onderzoek zijn betrokken.
- De onderschepte kilo's cocaïne zijn al vernietigd door de politie......
en Suriname heeft haar 'narco/staat´ image versterkt.

Maar, u zwijgt. Dat mag.
Maar, verstandig is dat zwijgen niet. Deze drugszaken zijn te belangrijk om te lang het volk niet te informeren. Om wellicht informatie achter te houden.

Het is dan ook tijd voor een uitgebreide persconferentie van u, de politie en de procureur-generaal, achter één tafel en zònder inbreng/bemoeienis van het Nationaal Informatie Instituut (NII) en of Clifton 'Limbo' Limburg.... 

Ik wacht op u en de uwen en met mij velen!


Hoogachtend,
Den Blauwvinger
23 maart 2018
Paramaribo – Suriname

Geen opmerkingen:

Een reactie posten