vrijdag 23 maart 2018

Aqualectra en Curoil komen onder toezicht nieuw op te richten Energy Office op regeringsniveau

Raad van Ministers akkoord met het eerste duurzame energiebeleid van Curaçao


Energieproducent Aqualectra en olieleverancier Curoil komen onder toezicht van een nieuw op te richten Energy Office op regeringsniveau. Dat bevestigde minister van Economische Ontwikkeling Steven Martina gisteren bij de presentatie van het Nationaal Energieplan, aldus vandaag, vrijdag 23 maart 2018, het Antilliaans Dagblad

De Raad van Ministers is woensdag akkoord gegaan met het eerste duurzame energiebeleid van Curaçao. Dit betekent dat de overheid er een nieuwe instantie bij krijgt, te weten het Energy Office, dat gaat zorgen voor verdere, versnelde ontwikkeling van duurzame energieopwekking op het eiland.

Specialisten op het gebied van hernieuwbare energiesystemen zullen hun intrek nemen in het Energy Office. Op de eerste plaats Karel Tujeehut, werknemer van Aqualectra, die vanwege zijn kennis van hernieuwbare energie is uitgeleend aan de overheid, en een belangrijke hand heeft gehad in de totstandkoming van het eerste Nationaal Energieplan voor Curaçao.

Minister van Economische Ontwikkeling Steven Martina, belast met Energie, is ervan overtuigd dat duurzame energie de economische ontwikkeling van het land ten goede komt, en zelfs een boost kan geven wanneer financiële baten uit hernieuwbare energie worden geïnvesteerd in andere sociaaleconomische projecten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten