donderdag 22 maart 2018

Procureur-generaal gelast opsporing verdachte ondernemer/rijstboer Radj Oedit

Oedit is eigenaar twee percelen in Saramacca waar cocaïne Cessna en -duikboot zijn onderschept

Verdacht van onder andere deelname criminele organisatie en overtreding wet Verdovende Middelen


In opdracht van de procureur-generaal wordt de verdachte Ramchander Oedit alias Radj opgespoord in verband met het onderzoek naar de drugsvangst in Saramacca. De 54-jarige ondernemer en rijstproducent staat bij het Centraal Bureau voor Burgerzaken ingeschreven aan het Granizoenspad 11. Hij wordt verdacht van onder andere deelneming aan een criminele organisatie en overtreding van de wet Verdovende middelen, aldus vandaag, donderdag 22 maart 2018, de Ware Tijd.

Oedit is eigenaar van de twee percelen in het district Saramacca waar eerder deze maand een semi-duikboot en enkele dagen daarna een Cessna-vliegtuigje met een lading cocaïne door een gemengde eenheid van de politie, leger en andere veiligheidsdiensten werd aangetroffen en in beslag genomen.

De verdachte, ook directeur-eigenaar van Ramasha raadio- en televisie, ontkende meteen iets van de twee zaken af te weten. Hij vond dat hij onterecht als verdachte wordt aangemerkt. Maar, het is niet de eerste keer dat Oedit in drugszaken genoemd wordt. Al in de jaren '90 dook zijn naam op in dossiers van de Nederlandse Justitie die destijds in het CoPa-onderzoek, een drugslijn tussen Colombia en Suriname blootlegde.

Oedit zou kort na de vondst van het vliegtuigje met ruim 488 kilo coke vermoedelijk naar het buitenland zijn uitgeweken en ondergedoken.

Bij de onderschepping van de Cessna en cocaïne werden twee Brazilianen, de bemanning van het toestel, en vijf Surinamers aangehouden en in verzekering zijn gesteld. Bij de inbeslag namevan de duikboot waren zeven buitenlanders gearresteerd, onder wie Colombianen en Cubanen.

Oedit had in de media verklaard, dat de vijf Surinamers zijn arbeiders zijn en dat ze niet betrokken zijn bij de zaak en onterecht als verdachten zijn gearresteerd. Hij beklaagde zich erover, dat omdat zijn rijstveld nog als plaats-delict geldt, het nog niet is vrijgegeven door Justitie waardoor hij als padiproducent verliezen lijdt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten