vrijdag 23 maart 2018

BBGO creëert ontmoetingsplaats waar senioren bij elkaar kunnen komen

(Bron foto: jupiterimages.com)
Seniore burgers krijgen hun eigen senioren-café


Er is over het algemeen weinig vertier voor seniore burgers. De Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) wil dit veranderen. De organisatie heeft vorig jaar via een rechtszaak kunnen afdwingen dat het door haar gekochte pand naast haar centrum aan de Burenstraat wordt ontruimd door de huidige bewoners. Het huis wordt illegaal bewoond en de bond heeft lange tijd getracht om de bewoners eruit te krijgen. Uiterlijk mei moet de laatste eruit. 

Dat huis en het huidige gebouw zullen worden samengevoegd tot één centrum dat heringedeeld zal worden. Een van de ruimten zal worden ingericht als senioren-café.

'Een ontmoetingsplaats waar senioren de hele dag en 's avonds bij elkaar kunnen komen om gezellig te babbelen, luisteren naar muziek, maar ook thema- en informatieavonden kunnen bijwonen', zegt bondsvoorzitster Renate Wouden-Bhugwandass vandaag, vrijdag 23 maart 2018, in de Ware Tijd.

Daarnaast willen senioren liever graag bij elkaar zijn, zonder jongeren erbij, om te ontspannen.

BBGO houdt op 27 maart bestuursverkiezing. Het zittende bestuur stelt zich herkiesbaar. Er zijn vermoedelijk geen tegenkandidaten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten