vrijdag 2 februari 2018

Regelmatige bezoeker Esther Stichting slaat alarm

'Bij de zorgverlening is sprake van rassendiscriminatie en de directie is niet bereikbaar' 

'Een zwakbegaafde vrouw is seksueel misbruikt door een medebewoner, onderzoek blijft uit'


De Inspectie Verplegende en Verzorgende Beroepen (IVV) is twee weken geleden via een brandbrief gevraagd om een dringende doorlichting van de Esther Stichting. De Ware Tijd schrijft vandaag, vrijdag 2 februari 2018, inzage te hebben gehad in de brief, die is geschreven door iemand die het tehuis regelmatig bezoekt en dan wordt geconfronteerd met de situatie. Zo zou de voeding 'heel erg slecht' zijn en 'warm eten is te weinig en is al na enkele lepels op'. 

Volgens de briefschrijver zijn de kamers klein en niet netjes, is bij de zorgverlening sprake van rassendiscriminatie en is de directie niet bereikbaar voor de bewoners en hun familie. 'Het lijkt alsof ze in een ivoren toren wonen.'

De bezorgde  bezoeker schrijft voorts, dat een zwakbegaafde vrouw seksueel is misbruikt door een medebewoner. Dit voorval is al geruime tijd geleden gemeld aan de directie. Het beloofde onderzoek is er nooit gekomen 'en de dader voelt zich daardoor gevrijwaard en zet zijn handelingen voort'.

Ook wordt in de brief gemeld, dat de medische zorgverlening te wensen overlaat. 'In de middag worden niet altijd medicijnen toegediend. Als de familie er niet om vraagt, krijgt de bewoner geen medicijnen want dat wordt vaak vergeten.'

Van een andere direct betrokkene bij de stichting heeft de Ware Tijd vernomen, dat de bewoners een 'derderangs behandeling' krijgen. SZF-patiënten die thuiszorg nodig hebben worden in de inrichting opgevangen, waardoor de ex-leprapatiënten weinig woonruimte over houden, terwijl de instelling primair voor hen bedoeld is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten