vrijdag 2 februari 2018

Acht vaste walradars Kustwacht op Curacao, Aruba en Bonaire krijgen groot onderhoud

(Bron foto: Magazines Defensie)
Voor grensbewaking is het walradarsysteem van grote waarde als detectie-instrument


De acht vaste walradars van de Kustwacht op Curaçao, Aruba en Bonaire krijgen dit jaar groot onderhoud; de waldetectie is aan het einde van de technische levensduur. Dat staat in het Jaarplan 2018 van de Kustwacht Caribisch Gebied, aldus vandaag, vrijdag 2 februari 2018, het Antilliaans Dagblad

Het ‘Jaarplan 2018 Kustwacht voor het Koninkrijk der Nederlanden’ is kortgeleden goedgekeurd door de Rijksministerraad in Den Haag, maar nog niet gepubliceerd. Het jaarplan omvat de uitwerking van de beleidsvoornemens die conform de Rijkswet kustwacht door de Rijksministerraad zijn vastgesteld.

Venezuela wordt expliciet genoemd waar het gaat om het bestrijden van mensensmokkel, mensenhandel en illegale immigratie.

Voor de grensbewaking is het walradarsysteem van grote waarde als detectie-instrument, zowel overdag als ’s nachts. In 2018 wordt geïnvesteerd in levensduur verlengend onderhoud aan masten en radarapparatuur, opdat de huidige walradars tot en met 2020 operationeel kunnen blijven. De druk op de Kustwacht is hoog.

Minister van Justitie Quincy Girigorie (PAR) gaf vorige week maandag tijdens de Openbare Vergadering van de Staten aan, dat er voor de grensbewaking nieuwe, technologisch geavanceerde apparatuur moet bijkomen, in de vorm van ‘high altitude surveillance camera’s’.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten