zondag 4 februari 2018

Nieuwe BEP-voorzitter Asabina: 'De BEP stapt niet uit coalitie'

Asabina drukt geruchten over vertrek uit coalitie meteen de kop in

 
Ronny Asabina, die bij de bestuursverkiezingen gisteren gekozen is als nieuwe voorzitter van de BEP, heeft in zijn maidenspeech benadrukt, dat de partij niet uit de coalitie zal stappen. Hij wenste met deze verduidelijking geruchten die hierover de ronde deden meteen te ontzenuwen, aldus vandaag, zondag 4 februari 2018, de Ware Tijd.

Het zat velen in de partij niet lekker toen voormalige voorzitter Celsius Waterberg, tegen wie Asabina het bij de bestuursverkiezingen opnam, ervoor koos om de coalitie te ondersteunen. Sommigen gingen ervan uit, dat de BEP uit de coalitie zou stappen als er een nieuwe voorzitter de hamer zou overnemen. Asabina vond het daarom nodig om alle onduidelijkheid hierover uit de wereld te helpen.
'Wij demonstreren partnerschap.'

Wat er na de verkiezingen besloten zal worden, zal te zijner tijd bepaald worden, zegt hij.

De BEP zal vanuit de huidige positie in het parlement een bijdrage blijven leveren aan de ontwikkeling van het land. Asabina heeft de partijleden opgeroepen om eensgezind een bijdrage te leveren om de BEP vooruit te brengen. Hij belooft er alles aan te zullen doen om het in hem gestelde vertrouwen niet te schaden. 'Laten we saamhorigheid, eensgezindheid en liefde demonstreren.'

Asabina werd met 124 stemmen gekozen terwijl Waterberg 71 stemmen kreeg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten