donderdag 15 februari 2018

Misiekaba (NDP) lijkt opschorten stemrecht Suriname bij VN te bagatelliseren

'Er zijn grotere problemen in het land waar onze focus, energie en aandacht naar toe moet gaan'


Zo reageert NDP-fractieleider André Misiekaba op het besluit van de Verenigde Naties (VN) om het stemrecht van Suriname op basis van artikel 19 van het VN-verdrag te ontnemen. Suriname behoort tot de 12 landen van de VN die voorlopig geen stemrecht hebben, omdat zij al meer dan 2 jaar achter zijn met het betalen van contributie. 

Verschillende parlementariërs wensten dinsdag tijdens de openbare vergadering onmiddellijk door de regering geïnformeerd te worden over dit onderwerp, zo schrijft het Dagblad Suriname woensdag 14 februari 2018.

Misiekaba, die voorzitter is van de vaste parlementaire commissie Buitenlandse Zaken, voerde tijdens de Assembleevergadering aan, dat zijn fractie alle geduld heeft de regering de ruimte te geven de grote problemen binnen Suriname op te lossen en rustig af te wachten op een antwoord in de VN-kwestie. Overigens is volgens hem in eerdere setting al aan Buitenlandse Zaken-minister Yldiz Pollack- Beighle gevraagd naar een lijst van alle internationale organisaties waar Suriname lid van is. Gebleken is dat ook bij een aantal andere organisaties Suriname achter blijkt te lopen met het betalen van contributie.

Waarnemend ABOP-fractieleider Marinus Bee ziet het niet betalen van contributie als een nationale schande. Hij bracht ook naar voren, dat het college door de regering geïnformeerd zou moeten worden bij welke organisaties Suriname nog betalingsachterstanden heeft.

Om het stemrecht terug te krijgen, moet Suriname minimaal 117.402 Amerikaanse dollar betalen, zo blijkt uit een overzicht van de VN dat eind januari is uitgegeven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten