donderdag 15 februari 2018

Emsley Tromp verliest Kort Geding tegen Centrale Bank van Curaçao en Sint-Maarten

Tromp heeft geen recht op uitbetaling van drie maandsalarissen en eindejaarsuitkering


Het Gerecht in eerste aanleg heeft woensdag 14 februari 2018 in Kort Geding de loonvordering van de voormalige president van de Centrale Bank afgewezen. Emsley Tromp stelde zich op het standpunt dat hij nog recht had op uitbetaling van drie maandsalarissen. Dit bericht het Gemeenschappelijk Hof van Justitie

De Bank had die maandsalarissen toegezegd in het kader van het ontslag van Tromp, maar de Bank heeft dit bedrag verrekend met de door haar voorgeschoten nota’s van advocaten en belastingadviseurs. Die nota’s hadden onder andere te maken met de strafrechtelijke procedure tegen Tromp die vorig jaar is gevoerd.

Het Gerecht heeft nu geoordeeld dat de Bank die nota’s mocht verrekenen met het resterende salaris van Tromp. Volgens het Gerecht kan hij zich niet beroepen op een brief van de toenmalige president a.i., waarin stond dat de Bank na afloop van alle procedures zou bekijken of de nota’s door hem zouden moeten worden terugbetaald. Tromp moet namelijk hebben geweten, dat de president a.i. niet bevoegd was om zo’n toezegging te doen.

Ook vond Tromp dat hij nog recht had op een eindejaarsuitkering van in totaal bijna NAf 500.000, nu hij een dergelijk bedrag ook in de afgelopen jaren steeds heeft gekregen. Het Gerecht heeft ook die vordering afgewezen. Het is volgens het Gerecht nog onvoldoende duidelijk of hij daadwerkelijk recht heeft op een dergelijke eindejaarsuitkering.

Bij zoveel vragen kan een vordering in kort geding niet worden toegewezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten