zondag 11 februari 2018

Man met 46 baren goud gearresteerd vlak voor vertrek KLM-vlucht Aruba-Nederland

(Bron foto's: OM Aruba)
Uit Venezuela afkomstige man verdacht van goudsmokkel en valsheid in geschrifte


Vlak voor vertrek is vrijdag 9 februari 2018 een verdachte van de KLM-vlucht van Aruba naar Nederland gehaald en vervolgens aangehouden door leden van het RST (Recherche Samenwerkings Team) op verdenking van goudsmokkel en valsheid in geschrifte. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM) op het eiland.

De van Venezuela afkomstige verdachte had 46 baren goud bij zich. Het gaat in totaal om ruim 50 kilogram goud dat een waarde vertegenwoordigd van 2,1 miljoen Amerikaanse dollar.

 
Op basis van informatie welke onder meer werd verkregen van de FIOD (Nederland) en het RST van Curaçao kon de verdachte worden aangehouden.

De actie is een gezamenlijk initiatief van het RST (Aruba), het KPA (Korps Politie Aruba), het OM en het Integraal Afpakteam Aruba.

Verdachte zit voorlopig vast voor verhoor en het onderzoek is thans nog in volle gang. Daarbij zal worden samenwerkt met Curaçao en Nederland.

Het afpakteam is een samenwerkingsverband van het Openbaar Ministerie (OM), het Korps Politie Aruba, de Douane, het Fiscale inlichtingen- en opsporingsteam (F.i.o.t.) van het Departamento di Impuesto (DIMP), de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD), de Koninklijke Marechaussee (KMar), de Kustwacht Steunpunt Aruba, het Meldpunt Ongebruikelijke Transacties (Meldpunt), en het Recherche Samenwerkingsteam (RST) en houdt zich bezig met de bestrijding van financieel economische criminaliteit.

Op 1 maart jl. is het afpakteam van start gegaan. Het afpakteam kan worden benaderd met (witwas)signalen per mail: afpakteam@kparuba.com of via de tiplijn: 11141.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten