zondag 11 februari 2018

Grote actie Integraal Afpakteam Aruba en Koninklijke Marechaussee

(Bron foto's: OM Aruba)
Huiszoeking in een villa in Saliña Cerca

Drugs, vuistvuurwapens, hoeveelheid cash, drie personenauto’s en drie scooters in beslag genomen


Het Integraal Afpakteam Aruba heeft in nauwe samenwerking met de Koninklijke Marechaussee (KMar) en het Openbaar Ministerie uit Nederland een grote actie uitgevoerd. Daarbij is op de ochtend van 7 februari een huiszoeking gehouden in een villa in Saliña Cerca, aldus het Openbaar Ministerie (OM) Aruba vrijdag 9 februari 2018.

Bij de huiszoeking zijn verdovende middelen, meerdere vuistvuurwapens en een hoeveelheid cash in beslag genomen en drie personenauto’s en drie scooters. Ook de woning is in beslag genomen.

Er zijn twee aanhoudingen verricht, en het onderzoek is nog in volle gang. Al het beslag komt ten goede van het Criminaliteitsbestrijdingsfonds. Gelden uit dit fonds worden aangewend ter bevordering van de bestrijding van criminaliteit. Daarmee komen de opbrengsten van deze actie rechtsreeks ten goede van Aruba.

Het Integraal Afpakteam Aruba wil hieraan op zichtbare wijze haar bijdrage leveren.

Het afpakteam is een samenwerkingsverband van het OM, het Korps Politie Aruba (KPA), de Douane, het Fiscale inlichtingen- en opsporingsteam (F.i.o.t.) van het Departamento di Impuesto (DIMP), de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD), de Koninklijke Marechaussee (KMar), de Kustwacht Steunpunt Aruba, het Meldpunt Ongebruikelijke Transacties (Meldpunt), en het Recherche Samenwerkingsteam (RST) en houdt zich bezig met de bestrijding van financieel economische criminaliteit.

Op 1 maart is het afpakteam van start gegaan en kan worden benaderd met (witwas)signalen per mail: afpakteam@kparuba.com of via de tiplijn: 11141.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten