zondag 11 februari 2018

Illegale homokuurtherapie in Ecuador slaat en verkracht 'patiënten'

Ze gebruiken dwangvoeding, pak slaag, elektroshocktherapie en corrigerende verkrachting...


Diverse therapieën zonder licentie in Ecuador slaan en verkrachten LHBTI's om hen te bevrijden van hun homoseksualiteit. Vermomd als rehabilitatieklinieken, zeggen lokale mensenrechtengroepen dat de praktijk nog steeds voortduurt, ondanks dat homoseksualiteit legaal is sinds 1997.

Cayetana Salao van LHBTI-rechtengroep Taller de Comunicacion Mujer zei: 'Het is een realiteit', meldt Thomson Reuters Foundation donderdag 8 februari 2018. 'Correctieve therapie, in de meeste particuliere en clandestiene alcohol- en drugsverslavingsklinieken, gaat door in Ecuador,' zei ze.


De praktijk kreeg internationale aandacht in 2012, nadat de klinieken voor het eerst opdoken.


Het duurde bijna 10 jaar voordat internationale verontwaardiging ontstond. Als gevolg daarvan voerden All Out en Change.org campagne voor hun uitbanning. Petities daartoe leverden 178.000 op en vervolgens werden 207 klinieken in het hele land gesloten.

Maar, de praktijk blijft bestaan ​​in illegale ondergrondse revalidatiecentra, of homo-conversie 'maffia'. De meeste patiënten die deelnemen aan de homobehandeling zijn lesbiennes. Na hun ontsnapping hebben zij gedetailleerde schendingen van mensenrechten beschreven, waaronder elektroshocktherapie en verkrachting door mannen.

Vorig jaar creëerde fotokunstenares Paula Paredes een collectie die zich richtte op de epidemie, getiteld Until You Change.


Ze zei: 'Gevangen gezet tegen hun wil, worden de geïnterneerden onderworpen aan emotionele en fysieke foltering, door dwangvoeding, afranselingen en corrigerende verkrachting.'

Paredes interviewde mensen die de homoherapieën uit de eerste hand hadden meegemaakt. Ze zei: 'Deze beelden laten ons zien wat nooit bedoeld was om gezien te worden. De perversie van pillen en gebedenboeken, het regime van geforceerde vrouwelijkheid in make-up, korte rokjes en hoge hakken, marteling door touw of rubberen handschoenen, het spook van 'corrigerende' verkrachting.'

Ze zei ook: 'Een aanzienlijk deel van de bevolking van Ecuador spreekt er niet openlijk over. Als ze dat doen, is dat met een gevoel van schaamte, spot en abnormaliteit. Dit voorkomt dat de samenleving tolerant wordt en de LGBTI-bevolking accepteert.'


(Suriname Mirror/Gay Star News/Reuters/YouTube/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten