dinsdag 2 januari 2018

Minder vuurwerkslachtoffers in Suriname (9) dan rond jaarwisseling 2016/2017 (25)

Gevoerde campagne door brandweer zou aan daling slachtoffers hebben bijgedragen....


Dit jaar zijn er tot nu toe minder vuurwerkslachtoffers geregistreerd in vergelijking met de afgelopen twee jaren toen het er 25 per jaar waren. Volgens het Korps Brandweer Suriname zijn negen personen gewond geraakt door vuurwerk, vooral kinderen onder de 10 jaar. Het is vandaag, dinsdag 2 januari 2018, de laatste dag waarop vuurwerk verkocht en afgeschoten mag worden. Dit bericht de Ware Tijd.

De brandweer meldt, dat het negende slachtoffer een meisje van zes jaar is dat op oudejaarsdag ernstig verwond is aan haar hand door vuurwerk van het type 'Big Boss', een soort knalvuurwerk. Het ontplofte in haar hand. Het zesjarige slachtoffer is in het ziekenhuis opgenomen en ze moet vingers missen. Of enige actie wordt ondernomen tegen de ouders van dit meisje is niet duidelijk....

Verder zijn op de laatste dag van het jaar drie personen behandeld door de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

Op 27 december, de eerste dag waarop vuurwerk verkocht en afgeschoten mocht worden waren er reeds drie gevallen geregistreerd, namelijk twee kinderen van vijf en tien jaar en een twintigjarige.

De brandweer verwacht dat door de gevoerde campagne zo min mogelijk mensen door vuurwerk zijn verwond. De bewustwording bij de samenleving is belangrijk. Ondanks dat er gewaarschuwd wordt om geen gevaarlijke vuurwerksoorten te verkopen blijkt dat ze elk jaar toch in omloop worden gebracht. Thunder King, Colour Flower , Crazy Robot en Bin Laden zijn er enkele van.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten