dinsdag 2 januari 2018

AKMOS-voorzitter: 'Het is een selectief deel van het volk dat heeft meegedaan aan pagara-feest'

'De massa was er in principe niet, het gaat om paar honderd mensen en niet om duizenden'

Binda vreest dit jaar weer bedrijfssluitingen


Sham Binda, voorzitter van de Associatie van Kleine en Middelgrote Ondernemingen in Suriname (AKMOS), vindtvdat de pagara-estafette in Paramaribo nogal op een terugval duidt in tegenstelling tot het grote oudejaarsfeest van de voorgaande jaren. 

'Het is een selectief deel van het volk dat heeft meegedaan aan dit feest. De massa was er in principe niet, het gaat om een paar honderden mensen en niet om duizenden mensen. Het was niet de uitbundige oudejaarsviering die we normaal in de stad kennen', stelt Binda dinsdag 2 januari 2018 in het Dagblad Suriname.

De economische neergang is van dien aard, dat het zelfs impact heeft gehad op het grootste evenement van Suriname, concludeert Binda. 'Dit is heel teleurstellend, vooral voor de toeristen die speciaal daarvoor naar Suriname zijn gekomen.'

Waar vuurwerk normaliter uitverkocht was, is gebleken dat dit eveneens niet massaal is aangeschaft. 'Ondanks dat er in 2017 minder vuurwerk is geïmporteerd, merken we dat de verkoop ervan niet optimaal is verlopen.' Naar zeggen van de AKMOS-voorzitter kijken de meeste handelaren in de maand december uit naar een gunstig verkoop van hun goederen, echter heeft dit evenmin een groot verschil uitgemaakt voor hen. 'Vele mensen hebben niet eens hun salaris op tijd gehad in december.'

Gezien deze taferelen verwacht Binda dat het bedrijfsleven ook in het huidig jaar veel te verduren staat, waarbij bedrijfssluitingen zich weer zullen voordoen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten