donderdag 11 januari 2018

Braziliaanse president Temer houdt vast aan benoeming nieuwe minister van Arbeid ondanks controverse

(Bron foto: Twitter)
Cristiane Brasil veroordeeld wegens het niet betalen van haar privéchauffeurs...


De Braziliaanse president Michel Temer verdedigt het besluit van zijn partij om Cristiane Brasil te benoemen tot de nieuwe minister van Arbeid, ondanks een uitspraak van de rechtbank die haar verbood de functie uit te oefenen, nadat ze was veroordeeld wegens het niet betalen van haar privéchauffeurs. 

De regering moet nu in beroep gaan tegen de uitspraak van het Hooggerechtshof, aldus een van de naaste adviseurs van Temer vandaag, donderdag 11 januari 2018, tegen Agencia Brasil.


Temer heeft al gezegd, dat hij het besluit van zijn Partij van de Arbeid van Brazilië (PTB, Partido Trabalhista Brasileiro) zal respecteren, ongeacht wat het gerecht beslist.


De president ontmoette dinsdag kort de nationale leider van de partij, Roberto Jefferson, PTB's leider in het Lagerhuis, Jovair Arantes en Brasil zelf. De nacht daarvoor verwierp een regionaal tribunaal in Rio de Janeiro een beroep tegen de schorsing van Brasil en dwong de regering de eedaflegging die dinsdagmiddag gepland stond, op te schorten.


Brasil kreeg de opdracht om een ​​boete van ongeveer 18.750 Amerikaanse dollar als schadevergoeding te betalen aan twee privéchauffeurs die ze een aantal maanden had ingehuurd, maar niet betaalde.

Het kabinet van Temer wordt geplaagd door beschuldigingen van corruptie. Veel ministers zijn beschuldigd van wandaden door leidinggevenden van de ingenieursgroep SA in getuigenverklaringen. Temer heeft gezworen alle ministers die belast zijn met corruptie op te schorten en degenen die zijn aangeklaagd in het wijdverspreide schandaal dat zich concentreert op de Braziliaanse bouwreus Odebrecht, te ontslaan.

Het bedrijf heeft toegegeven miljoenen te hebben betaald aan ambtenaren in heel Latijns-Amerika in ruil voor lucratieve contracten. De president is ook betrokken geweest, maar het Congres heeft tot nu toe geweigerd zijn immuniteit op te heffen.

Overigens heeft Brasil gelogen op social media over haar leeftijd. Ze is In december 43 jaar oud geworden, maar is pas 30 in het social netwerk:


(Suriname Mirror/TeleSUR/Sensacionalista/Twitter/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten